De Bongerd De Bongerd

Menu

Introductie

We hebben op De Bongerd verschillende mogelijkheden voor stage:

Ben je afstudeerder? Lees dan direct hieronder verder.

Ben je kernfase-, propedeuse student of onderwijsassistent i.o.? Klik dan hier.

Volg je een andere studie, maar wil je wel stagelopen in het onderwijs? Klik dan hier.

Afstudeerder,

wij zoeken jou!

Wil jij jouw LIO-stage op een school doorlopen met leergierige leerlingen en samen met professionals een bijdrage aan beter onderwijs leveren? Lees dan verder.

Naast goede begeleiding van ervaren leerkrachten op ‘jouw’ lesdagen, kijken we ook samen een onderzoeksopdracht die er toe doet! Als opleidingsschool beschikken we over een schoolopleider die korte lijntjes onderhoudt met jou, je mentor op school en de HAN. Ook scholen we ons als team regelmatig bij. Kortom, met de begeleiding zit het wel snor, net als met het draagvlak en voor en dus de samenwerking met collega’s in de school. 

Wat vragen wij van jou?

Allereerst is er natuurlijk de zorg voor onze leerlingen. Vanzelfsprekend zoeken we studenten die zich dagelijks met hart en ziel inzetten om zo goed mogelijk les te geven. We zoeken kandidaten die zich op dat vlak ook in voorgaande jaren onderscheiden hebben. Goede referenties is dus een must.

Daarnaast is het belangrijk dat je je niet enkel bekommert om je groep maar dat je je laat onderdompelen in ons team en een bijdrage levert aan de school. Meedenken, meemaken, meedoen vinden we belangrijk. Op studie(mid)dagen en teambijeenkomsten ben je erbij. Maakt dit je nieuwsgierig, wil je je deze uitdaging aangaan dan ben je bij ons aan het juiste adres.

Verder draai je meteen bij aanvang van het schooljaar (augustus) mee met het team.

In schooljaar 2022-2023 is er plek voor 2 afstudeerders. Je kunt contact opnemen via info@debongerdhaps.nl

Kernfase-, propedeuse studenten en onderwijsassistenten i.o.,

ook jullie bieden we graag een stageplek.

Wat fantastisch dat jij in het onderwijs wilt werken! Wij bieden jou een stageplek waarmee je je verder kunt bekwamen. Goed om te weten: als je kiest voor een stage op de Bongerd dan verzeker je jezelf van professionele en deskundige begeleiding. Daar komt bij dat de sfeer op onze school, in het team, bij de leerlingen en ouders, prettig is. Dat geeft je de mogelijkheid om je in een fijne omgeving te focussen op wat belangrijk is, namelijk jouw verdere ontwikkeling.

Voor komend schooljaar zijn wij onder meer bezig met de implementatie van Met Sprongen Vooruit. Een aanpak voor handelend rekenen die wij in combinatie met Snappet gaan gebruiken. Ook geven we vorm aan ons cultuurbeleid. We maken daarbij een combinatie met onze zaakvakkenmethode (Blink!). De aanpak van ons leesonderwijs werken we verder uit, bij de groepen 1/2 zal een keuze gemaakt moeten worden voor een nieuw leerlingvolgsysteem en in groep 3 wordt de KIM versie van Veilig Leren Lezen geïmplementeerd.

Voor onderwijsassistenten die bij Variva de opleiding volgen, geldt dat wij ervaring hebben met het begeleiding van studenten van deze organisatie. We weten dus waar we ‘ja’ tegen zeggen en hebben een goede begeleider in huis.

Wat vragen wij van jou?

Vanzelfsprekend breng je de liefde voor de leerlingen mee.

Daarnaast heb je grote interesse voor het vak en vragen we pro-activiteit, openheid, enthousiasme en de wil om te leren.

Voor schooljaar 2022-2023 bieden we plek in diverse leerjaren. Je kunt contact opnemen via info@debongerdhaps.nl

Overige studenten

Er zijn natuurlijk nog meer studies die aanverwant zijn. Zoek je een plek om meters te maken in het onderwijs maar behoor je niet tot één van de categorieën die hierboven beschreven staan. Denk je toch bij ons wel datgene te kunnen vinden wat nodig is om jou tot een  professional van waarde voor het onderwijs te laten ontwikkelen, neem dan contact op via info@debongerdhaps.nl. Wie weet kunnen we elkaar versterken.