De Bongerd De Bongerd

Menu

Introductie

We hebben op De Bongerd verschillende mogelijkheden voor stage:

Ben je afstudeerder? Lees dan direct hier onder verder.

Ben je kernfase-, propedeuse student of onderwijsassistent i.o.? Klik dan hier.

Volg je een andere studie, maar wil je wel stage lopen in het onderwijs? Klik dan hier.

Afstudeerder,

wij zoeken jou!

Wil jij jouw LIO-stage op een school doorlopen met leergierige leerlingen en samen met professionals een bijdrage aan beter onderwijs leveren? Lees dan verder.

Naast goede begeleiding van ervaren leerkrachten op ‘jouw’ lesdagen, bieden we je een stageplek met een stoere onderzoeksopdracht die er toe doet! Als LIO stagiair krijg je de kans geboden om komen schooljaar onderzoek te verrichten naar de wijze waarop metacognitieve vaardigheden het leren van kinderen kan versterken. Omdat het onderzoek deel uitmaakt van De Onderzoekswerkplaats, word je bij het onderzoek begeleidt door Harry Stokhof, docent en onderzoeker bij de HAN. Ook maak je deel uit van het Designteam MCV waarin naast teamleden van de Bongerd ook Carolien van Rens en Lysanne Cobussen (beiden HAN/IXperum) deel uitmaken. Kortom, met de begeleiding van je onderzoek zit het wel snor, net als met het draagvlak en voor en dus de samenwerking met collega’s in de school. 

Wat vragen wij van jou?

Allereerst is er natuurlijk de zorg voor onze leerlingen. Vanzelfsprekend zoeken we studenten die zich dagelijks met hart en ziel inzetten om zo goed mogelijk les te geven. We zoeken kandidaten die zich op dat vlak ook in voorgaande jaren onderscheiden hebben. Goede referenties is dus een must.

Daarnaast is het belangrijk dat het onderzoeksthema je aanspreekt. Metacognitieve vaardigheden gaat over het aanleren van vaardigheden bij kinderen om ze nog beter, zelfstandig, te laten leren. Maakt dit je nieuwsgierig, wil je je verdiepen in dit onderwerp dan ben je bij ons aan het juiste adres.

Verder draai je meteen bij aanvang van het schooljaar (augustus) mee met het team.

In schooljaar 2020-2021 is er plek voor 2 afstudeerders. Je kunt contact opnemen via info@debongerdhaps.nl

Kernfase-, propedeuse studenten en onderwijsassistenten i.o.,

ook jullie bieden we graag een stageplek.

Wat fantastisch dat jij in het onderwijs wilt werken! Wij bieden jou een stageplek waarmee je je verder kunt bekwamen. Goed om te weten: als je kiest voor een stage op de Bongerd dan verzeker je jezelf van professionele en deskundige begeleiding. Daar komt bij dat de sfeer op onze school, in het team, bij de leerlingen en ouders, prettig is. Dat geeft je de mogelijkheid om je in een fijne omgeving te focussen op wat belangrijk is, namelijk jouw verdere ontwikkeling.

Voor onderwijsassistenten die bij Variva de opleiding volgen, geldt dat wij ervaring hebben met het begeleiding van studenten van deze organisatie. We weten dus waar we ‘ja’ tegen zeggen en hebben een goede begeleider in huis.

Wat vragen wij van jou?

Vanzelfsprekend breng je de liefde voor de leerlingen mee.

Daarnaast heb je grote interesse voor het vak en vragen we pro-activiteit, heb je openheid, enthousiasme en de wil om te leren.

Voor schooljaar 2020-2021 is er plek voor 3-4 studenten. Je kunt contact opnemen via info@debongerdhaps.nl

Overige studenten

Er zijn natuurlijk nog meer studies die aanverwant zijn. Zoek je een plek om meters te maken in het onderwijs maar behoor je niet tot één van de categorieën die hierboven beschreven staan. Denk je toch bij ons wel datgene te kunnen vinden wat nodig is om jou tot een  professional van waarde voor het onderwijs te laten ontwikkelen, neem dan contact op via info@debongerdhaps.nl. Wie weet kunnen we elkaar versterken.